DE CE ASCULTĂM MUZICĂ?

  Muzica este parte componentă a naturii. Este omniprezentă. De-a lungul anilor, aceasta a continuat să însoțească omul în evoluția sa, fiind prezentă în momentele esențiale. Poate unii se întreabă de când a devenit muzica atât de importantă? Răspunsul este că muzica mereu a fost importantă. Dar ce o face importantă pentru oameni? Care sunt motivele pentru care ascultăm muzica?

  Să asculți muzică este ceva natural. Ne place un anumit gen de muzică din același motiv pentru care ne place un anumit fruct sau fel de mâncare. 

   Muzica poate fi considerată un alt ingredient de care avem nevoie mai mult sau mai puțin în viață, hrănindu-ne spiritual. Așadar, muzica înainte de toate, este o necesitate atât fizică cât și psihologică.

  Muzica înseamnă cunoaștere. Ritmurile vioaie te învață pași de dans, iar cele mai melancolice îți pot produce o adâncă stare de meditație, moment în care îți poți cunoaște cele mai ascunse dorințe, îți poți stabili cele mai mărețe planuri sau poți lua decizii importante. 

   Totodată, prin muzică îi cunoaștem și pe ceilalți. Cunoscând ce muzică ascultă cineva, putem ușor să-i atribuim câteva trăsături. Pe lângă acestea, muzica ne îmbogățeste cultural. Ascultând melodii arabe, franceze sau indiene, cunoaștem totodată și o parte din cultura acestor etnii.

   Prin muzică, așadar, cunoaștem oameni și culturi.

Muzica tratează

   Se spune că numeroși medici au prescris muzica copiilor care întârziau să vorbească. Alții propun muzica pentru tratarea nevrozei. Muzica ajută să treci mai ușor de perioadele stresante pentru că are un efect calmant asupra creierului uman. Mai mult, s-a spus despre muzică și că întârzie ofilirea plantelor, iar copiilor le crește pofta de mâncare. Un alt efect este că o muzică potrivită de fundal îți poate crește puterea de concentrare. Dacă toate acestea nu te-au convins încă să devii un meloman, unii cercetători sunt de părere că muzica îți poate crește IQ-ul.

        Acestea sunt doar câteva aspecte care descriu rolul muzicii în viața noastră. Concluzia este că muzica are câte un remediu pentru fiecare stare emoțională. Ea nu face discriminări, ci există pentru fericiți, triști, nebuni, energici, bolnavi, melancolici sau colerici...Este ușor accesibilă și aproape gratuită. Din această cauză, v-o propun cu încredere dacă încă nu sunteți fanul ei.

                         Constantin Georgiana

© 2020 Worlds Collide. Toate drepturile rezervate.
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți