
CURIOZITĂȚI

Chiar dacă muzica nu e ca mâncarea, oxigenul, lumina sau ca oricare alt element vital, oamenii se simt atraşi de ea într-un mod necondiţionat şi o iau cu ei aproape peste tot: la muncă, la şcoală, în maşină, pe stradă ori acasă, iar pentru a şti cum trebuie să „profităm” de ea, vă prezenint câteva dintre curiozităţi:
Unii oameni văd muzica în culori.
Acest fenomen se numește cromestezie și se întâlnește în special la oamenii ce gândesc vizual. Aceștia asociază o culoare cu fiecare sunet muzical, iar repartiția culorilor este diferită de la om la om.
Plantele reacționează la muzică.
La fel ca oamenii, și plantele se bucură de beneficiile muzicii. Plantele cărora le este pusă muzică clasică, relaxantă, înfloresc mai ușor și reacționează pozitiv. În schimb, dacă le este pusă muzică Rock sau Heavy Metal, acestea se ofilesc.

Muzica îmbunătățește coordonarea.
Te miști mai ușor dacă te miști pe ritm. În timp, asta se traduce într-o îmbunătățire vizibilă a coordonării și mișcării corporale. Drept urmare, data viitoare când îți vine să dansezi, nu te sfii.
Muzica îți poate anima dimineața.
Dacă îți începi ziua cu muzică veselă, ai mai multă energie pe parcursul zilei și o stare de spirit mult mai veselă decât dacă te trezești cu știrile de la televizor sau gânduri despre sarcinile zilei respective.
Efectul Mozart este real.
Este dovedit științific că dacă asculți muzică în timp ce înveți, ești mai predispus să reții mai rapid informațiile. Deși s-a dovedit că nu se aplică doar în cazul muzicii lui Mozart, ci în orice tip de muzică preferată de individ, faptul că muzica ajută dezvoltarea mentală este cât se poate de reală.
Mai mult, poți accesa mai ușor informațiile acumulate, cântând sau ascultând cântecul în timpul căruia ai învățat. De asemenea, muzica are puterea de a spori capacitatea de a citi și scrie, raționamentul spațial-temporal, dar și inteligența emoțională.
Acum, întrebarea este, câte din aceste curiozități le știați deja și care v-au impresionat cel mai mult?
